För dig som vill se poängen med Vintergatan innan du testar den i din egen verksamhet erbjuder vi nu en snabbkurs där du får grundläggande kunskaper i modellen och metoden, samt lära dig hur du navigerar och bedriver förändringsarbete med Vintergatan som grund.

Utifrån en Vintergatakarta över ett fiktivt företag får du den grundläggande teorin bakom Vintergatan, öva på olika analyser av en verksamhet utifrån kartan, samt insikt i hur Vintergatan används för att snabba upp flödet i ett förändringsinitiativ. Kursen ges digitalt i en skräddarsydd mall och pedagogiskt flöde på samarbetsplattformen Miro.

Vad är Vintergatan?

Vintergatan är en förmågemodell och en metod för att få översikt och ”framsikt” i en komplex verklighet. I Vintergatakartan syns hur processer, information och IT-stöd samverkar i tiden för att stötta företagets värdeflöde och hur företaget samverkar med sina leverantörer, partners och kunder. Med Vintergatan som grund kan man göra en mängd olika analyser utifrån olika perspektiv. Analyserna utgör ett stabilt beslutsunderlag då de bl a visar hur olika förändringsinitiativ påverkar verksamhetens värdeflöden, förmågor, processer och system. 

Första kurstillfället är 15 februari 2021. 

Läs mer om kursen Vintergatan – kartan för navigering och förändring.

Bygg upp en egen Vintergata på 3-dagarskursen

Vill du få djupare kunskaper i Vintergatan samtidigt som du bygger upp en första version av Vintergata över din egen verksamhet? 
Kolla då in vår 3-dagars kurs! Vintergatan – skapa din verksamhetskarta

Ta del av tidigare kursdeltagares erfarenheter 

Vill du veta mer om kurserna innan du anmäler dig? Anmäl dig då till frukostwebbinariet 15 januari 2021  som vi ger i samarbete med Dataföreningen kompetens. Där presenterar verksamhetsarkitekten och kursledaren Cecilia Nordén de båda Vintergatakurserna. Utöver kurspresentationerna får du ta del av tidigare deltagares erfarenheter av kursen Vintergatan – skapa din verksamhetskarta. Läs mer om webbinariet och anmäl dig här

Vi levererar alla våra kurser i samarbete med Dataföreningen Kompetens.