SNABBA PÅ STEGEN FRÅN IDÉ TILL VERKLIG FÖRÄNDRING

Accelerera innovation med hjälp av Vintergatan

Välkommen till en digital Creative Morning med fokus på praktisk innovation. Vi visar hur man snabbt kan ta sig an problemområden och hur innovation accelereras och underlättas med hjälp av en Vintergatakarta.

Varför händer inte något nytt i min organisation?

“Varför händer inte något nytt i min organisation?” ”Hur får man innovation att hända?” Det kan vara frustrerande när omvärlden förändras i snabb takt medan verksamheten känns trögrörlig och ofokuserad.

Webbinariet gästas av Thomas Larsson, mångårig produktägare och innovationscoach. Han visar hur man kan ta sig an problemområden och snabbt komma fram till bra idéer på ett effektivt sätt och som gör skillnad på riktigt.

För att implementera idén på snabbast och effektivast sätt tar vi hjälp av Vintergatan – en metod och verksamhetskarta som möjliggör direkt konsekvensanalys. En Vintergatankarta är en förmågemodell som visar vad verksamheten gör, vilka IT-stöd den använder, vilken information som hanteras samt hur verksamheten interagerar med kunder och partners. Med den som grund kan många analyser göras; exempelvis var projekt pågår idag, vad vi lägger våra pengar på och vilka är våra problemområden.
Cecilia Nordén, senior affärs- och verksamhetskonsult, visar hur kartan växer fram och används som beslutsunderlag.

Praktisk information

När:
Tisdag 25 augusti 2020 (på svenska)
Torsdag 27 augusti 2020 (på engelska)

Tid:
Webbinariet pågår kl 08:00-09:00

Plats:
Webbinarium

Har du frågor?

Kontakta oss på tel. 08-585 011 00 eller mail: info(at)irm.se

Cecilia Nordén, IRM,  är seniorkonsult, författare till boken Vintergatan – din verksamhetskarta, föreläsare med ett förflutet som entreprenör.

Thomas Larsson, Proaktivt,  är innovationscoach, författare, föreläsare och facilitator som gärna utmanar förutfattade åsikter.